30 dages fortrydelsesret
Eget lager - Hurtig levering
Gratis fragt ved køb over 400,-
3 butikker på Sjælland
Fragt fra kun 29,-

Fastelavn 2020 – Sådan finder du det rette fastelavnskostume

Fastelavn 2020 er næsten over os! Og det betyder, at du snart skal finde dit kostume til alle sæsonens fester og fornøjeligheder.

Fastelavn er dog lidt en rodebunke af kostumer. Du kan være hvad som helst! På den ene side betyder det, at du har frit valg på alle hylder, når du skal vælge din udklædning. På den anden side, kan den valgfrihed være overvældende og gøre det svært for dig at tage en beslutning.

Hos Fest og Farver har vi efterhånden et par år på bagen, når det kommer til kostumer. Derfor har vi samlet lidt tips og inspiration til, hvordan du finder dit fastelavnskostume for 2020.

Hvornår er det fastelavn i 2020?

Fastelavn i 2020 er søndag d. 23. februar.

Fastelavn rykker sig hvert år, fordi det altid falder på søndagen, der ligger syv uger før påskedag. Og påskedag er altid den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgnet.

Hvordan vælger du et kostume til fastelavn 2020?

At vælge et fastelavnskostume handler om at sende et signal. Hvad vil du gerne udtrykke gennem din udklædning? Det kan være dine værdier eller interesser, men det kan også være en god mulighed for at afprøve nye

Vores tre tips til fastelavnskostume er:

1. Vælg et tema og brug det som springbræt

Temaer er fantastiske, hvis du er på bar bund med dit fastelavnskostume. Det kan guide dig og give de rette benspænd til, at du kan komme op med et kostume, der passer perfekt til dig.

Nogle gange har festen også et tema på forhånd. Hvis du for eksempel skal til 80’er-fest, så ved du som regel også, at du skal komme i noget af det sprødeste 80’er tøj.

Hvis du gerne vil stå lidt ud, kan du også bruge temaet som et springbræt. Du behøver ikke ‘kun’ komme i et Cheerleader kostume. Med nogle mindre modifikationer, kan du være hende cheerleaderen, der endelig få Michael Myers ned med nakken. Du kan også vælge at kombinere det med et andet tema for at få et helt unikt udtryk, såsom en steampunk cheerleader.

 

2. Vælg den rigtige påklædning – også i dit fastelavnskostume

Til nogle fastelavnsfester skal du ikke bare tænke på din udklædning. Du skal også have et øje for din beklædning.

Hvis du skal være meget udenfor, som hvis I skal slå katten af tønden, er det synd at skjule dit kostume bag en stor frakke. Februar er trods alt en kold måned, så varme bør også være en overvejelse, når du skal finde dit kostume.

Oppustelige kostumer såsom vores oppustelige T-rex dinosaur kostume egner sig især godt til udendørsaktiviteter. Det kan lyde kontra-intuitivt, men fordi luften inde i selve kostumet ofte ligger ret stille, vil det også ofte være rimelig varmt. Og hvem vil ikke nyde at se en T-rex med korte arme flagre rundt med en fastelavnskølle?

Hvis det derimod er en indendørsfest med et væld af mennesker, kan det være, at du skal gå i den modsatte retning. Der er intet, der hæver temperaturerne som fyrre mennesker pakket ind i en lille lejlighed. Her kan du roligt vælge et outfit, der er lettere at ånde i såsom et Wonder Woman kostume.

3. Find dit folk – fælles- og par-kostumer kan være sjove!

Fastelavn handler ultimativt også om at have en fest med dine venner. Det betyder også, at med lidt koordinering vil I nemt kunne finde nogle fælles temakostumer.

Hvis festen også har holdkonkurrencer eller udfordringer, giver det også fin mening, at I skaber en rød tråd. Så er det fuldstændig tydeligt for alle, hvem der ellers var på holdet, da du scorede det sidste point for Gryffindor.

God fastelavn.