30 dages fortrydelsesret
Eget lager - Hurtig levering
Gratis fragt ved køb over 400,-
3 butikker på Sjælland
Fragt fra kun 29,-

Halloween 2019 – Hvordan vælger jeg mit Halloween kostume?

 

Oprindeligt var formålet med et Halloween-kostume at skjule sin identitet som levende menneske fra de ånder og onde væsner, der vandrede på jorden til Halloween, hvor sløret mellem de levende og de dødes verdener var på sit tyndeste. Derfor er halloween-kostumer typisk uhyggelige.

 

I dag har vi dog nogle lidt andre hensyn og formål med at klæde os ud til Halloween. Men hvordan bestemmer du dig for, hvilket kostume du skal vælge?

 

Hos Fest og Farver kan du finde et væld af kostumer, uanset om du leder efter et halloween kostume til børn, halloween kostume (til mænd), eller halloween kostume til kvinder.

 

Vi har derfor samlet nogle af de bedste råd og fif til, hvordan du finder det Halloween-kostume, der vil vække gru og rædsel blandt dine venner og andre festgængere.

Hvad er Halloween?

Halloween svarer på mange måder til det, der på dansk hedder allehelgensaften.

Det er en gammel tradition, som både har hedenske og kristne rødder. I den kristne udgave handler traditionen om at ære helgene og at mindes de døde, mens helligdagen i folketroens pendant var den dag, hvor porten til dødsriget stod åben, og de levende og døde kunne genforenes og feste for en enkelt dag.

 

I dag er størstedelen af fejringen dog importeret fra amerikansk popkultur, såsom gyserfilm eller tv-serier, hvor børnene banker på hos naboerne og råber trick or treat. Den danske halloween 2019 minder mest om en uhyggelig (og samtidig ganske hyggelig) form for fastelavn:

 

  • Trick or Treat, eller på dansk ”slik eller ballade”, hvor udklædte børn banker på nabolagets døre i jagten på chokolade, vingummier og andre sukkerrige godter
  • Udskårne græskarlanterner og andet uhyggeligt halloween-pynt
  • Udklædningsfester, gerne med paranormalt tema


Det alle traditionerne har tilfælles er halloween-kostumer og en sans for gys og gru.

Hvornår er Halloween i 2019?

Halloween falder hvert år d. 31. oktober.

 I forlængelse af, at traditionen er blevet mere udbredt, har festerne også spredt sig. I dag vil ingen undre sig, hvis du holder din halloween-fest tidligt i november eller en anden dato sent i oktober.

Sådan vælger du dit halloween-kostume

Okay, du holder selv halloween-fest, eller er inviteret til en, og du glæder dig. Så langt, så godt.

Men hvilket kostume skal du vælge?

Der er en række ting, du skal huske på, når du engang skal vælge din udklædning – uanset om, du vil gå klassisk til værks som zombie – eller hellere vil have noget mere aktuelt, såsom en skræmmende klovn á la Pennywise fra It.

Tips og fif til din udklædning


Følg din egen frygt

Hvad er du selv bange for? Det er et godt udgangspunkt for et skrækindjagende kostume.

Er der en gamle film eller historie, som skræmte dig som barn? En spøgelsesfortælling eller en gyser i sort-hvid? Så brug det! Hvis du kan mærke gåsehuden på armene er du på den rigtige vej. Du kan enten vælge et færdiglavet kostume eller kombinere forskellige accessories for at skabe dit helt eget monster.

Tænk over dit fodtøj

Du skal nok gå eller stå en del, når du tager til fest. Hvis du derudover skal ud og trick or treat’e, kræver det behageligt fodtøj. Tænk over din rute, og overvej dine mulighed.

Kan din udklædning matches med behageligt fodtøj? Eller er det bedre at pakke skifte sko til, når natten er blevet lang og mørk?

Vælg et kostume, du nemt kan komme i og ud af

Du skal højst sandsynligt også på toilettet på et tidspunkt.

Det kan være fint at gå på toilettet i fuld udklædning, hvis du har valgt det rette kostume. Men hvis du har haft brug for hjælp til at komme i kostumet, skal du nok også have hjælp til at komme ud af det. Overvej nøje, hvad det kræver af dig – og om du er villig til at hive fat i en ven eller veninde, når du skal løsne korsettet eller ud af kedeldragten.

Afsæt tid til makeup-prøver

Hvis makeup er en del af dit kostume, så afsæt tid før festen til at øve dig i at lægge det. Der er stor forskel på Jokerens uhyggelige mund og en smiley tegnet med usikker hånd.

Husk også at tjekke om din makeup smitter af inden du krammer alle dine venner og lægger dig til at sove med hovedet på din yndlingspude!