30 dages fortrydelsesret
Eget lager - Hurtig levering
Gratis fragt ved køb over 400,-
3 butikker på Sjælland
Fragt fra kun 29,-

Fastelavn er mit navn → vælg det bedste kostume i 2019

Fastelavn er en farverig fest for unge og barnlige sjæle, der elsker at klæde sig ud til fest og ballade. De fleste børn har styr på, hvad de vil være til fastelavn flere uger i forvejen, men når man er voksen og skal til finde udklædning, er det straks sværere.

Læs med og få inspiration til dit fastelavnskostume, så du kan finde det perfekte kostume til enhver slags fastelavnsfest.

Hvad er fastelavn?

Ordet ‘fastelavn’ kommer egentlig fra middelnedertysk og betyder aftenen før fasten, der leder frem til påske. Meget af fastelavn har handlet om at holde ondskaben for døren ved enten at straffe det onde eller skjule sig bag masker, så dæmonerne ikke fandt en. Det var især vigtigt at få alle ens synder og udskejelserne ud af systemet, så man kunne få syndsforladelse op til påsken.

Selvom katten i dag er blevet udskiftet med slik, er der stadig mange af disse middelalderlige traditioner, vi holder i live til fastelavn.

Gode kostume råd til voksne

For at have en god fastelavn kræver det først og fremmest et godt kostume. Hos Fest og Farver har vi et overflødighedshorn af kostumer, du kan bruge til fastelavn. Men når du er voksen og skal til udklædningsfest, kan det være svært at finde det helt rette.

Derfor har vi nogle hurtige råd, som kan hjælpe dig på vej:

det sofistikerede fastelavnskostume

#1: Det sofistikerede fastelavnskostume

Hvis du gerne vil have et mere raffineret og voksent tema til din fest, er maskerade eller maskebal en god idé. Du får brug for en halvmaske og kappe, men ellers kan det kombineres med dine fineste klæder såsom en glitrende kjole eller et skræddersyet jakkesæt. Vi har et kæmpe udvalg af halvmasker og kapper, som giver dig rig mulighed for at stå ud. Du kan være en farlig løve, en legesyg kat eller gå den klassiske rute med en klassisk venetiansk maske.

kreativt fastelavnskostume

#2: Til den kreative spilopmager

Hvis du derimod ikke har svært ved at vælge din udklædning, men bare mangler materialerne, kan vi også hjælpe her. Med forskellige kombinationer af teatersminke og parykker, kan du være alt fra en drilsk djævel til en gakket klovn.

det klassiske fastelavnskostume.jpg

#3: Klassikeren er altid en sikker vinder

Hvis du stadig har svært ved at komme på idéer, er der ingen skam i at gå til klassikeren. Et skelet, der danser disco eller en hippie, der rapper med på moderne hiphop-sange har altid været et hit til fester.

Bare husk, at en heldragt kan være svær at komme ud af, når du skal på toilettet eller i seng.

Idéer til temafester

Temafester er også en god måde at give din fastelavnsfest et ekstra kick. I kan for eksempel holde et italiensk maskebal, et brasiliansk karneval eller en fest som den mexicanske De Dødes Dag.

De dødes dag, eller Día de Los Muertos på spansk, er en mexicansk højtid, hvor man ærer de døde og fester igennem blandt spøgelser, ånder og andre væsner fra dødsriget. Mexico har en rig kulturhistorie, når det kommer til de dødes dag, men de fleste kender den nok bedst for sine farvestrålende kranier og dekorerede skeletter i alle regnbuens farver.

Alt til den gode temafest

Det kræver meget selv at skulle stå for en kostumefest. Du skal have plads eller leje et lokale til temafesten. Du skal pynte og lave mad. Og dagen står du tilbage med oprydningen. Derfor kan det være en god idé at få hjælp af en professionel, der selv sørger for lokale, catering eller oprydning - noget der kan gøre din temafest bedre end andre.

Du kunne eksempelvis holde din De Dødes dag-temafest på en mexicansk bar eller hjemme i privaten med catering. På den måde kan I spise lækre tacos og få serveret marguerita jugs i lange baner uden at skulle stå for det hele selv. Det vigtigste er bare, at du er kreativ og føler dig godt tilpas i dit kostume. Så er fastelavnsfesten reddet.